Amennyiben elhagyta a trezor záras (kéttollú) biztonsági ajtajának a kulcsát vagy valamilyen műszaki meghibásodás miatt a zárba beleszorult a kulcs, és nem tudja elfordítani azt, illetve nem nyitja a zárat a saját kulcsa, akkor Önnek zárnyitásra, ajtónyitásra van szüksége.
Egy trezor záras (CISA, Mottura, CR, Atra, Viro, Cerutti, S.A.B., Securemme, Kale, ISEO, MCM stb.) biztonsági ajtó roncsolás mentes zárnyitása komoly felkészültséget, folyamatos képzést és speciális felszerelést igényel, ezért eddig ezt a módszert nem alkalmazták Magyarországon.
A roncsolásos zárnyitással szemben, ahol csak egy fúrógépre van szükség, itt minden egyes zártípushoz külön zárnyitó szerszámmal kell rendelkezni. Legtöbb esetben a zárnyitónak nem érdeke a roncsolás mentes ajtónyitás, hiszen a zárnyitás költségén felül nem tud Önnek eladni egy új trezor zárat 40-50 000 Ft-ért.

A biztonsági ajtó esetén, a roncsolás mentes zárnyitás egyik fő előnye, hogy nem befolyásolja a MABISZ minősítés meglétét. A biztonsági ajtó gyártók vastag vaslemezt, vagy jobb esetben edzett mangán lapot építenek be tollas trezor zárak elé, hogy megnehezítsék a roncsolásos zárnyitást, így megfeleljenek a MABISZ minősítés során. Amennyiben a trezor zárat roncsolásos technikával nyitják ki, akkor az ajtólap és a fúrás ellen védő lemez is megsérül. Ezek után egy ilyen ajtó a betörőnek nem jelent nagy akadályt, hiszen látszik hol lett megfúrva, ráadásul már a védelem is hiányzik, így még a MABISZ minősítés is érvénytelen lehet.
A biztonsági ajtó szakszerű roncsolásmentes nyitása esetén nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy nincs helyreállítási költség. A roncsolásos ajtónyitó módszerekkel szemben, nincs szükség zárcserére, hiszen sokszor a zárszerkezet javítható illetve kulcs elvesztése esetén új kulcsokra átkódolható. Az ajtólap borítása valamint vasszerkezete sem sérül meg, így annak a javítására sincs szükség. Ezek mind tetemes összegek, amit Ön megspórolhat egy szakszerű zárnyitással.